donderdag 17 maart 2016

Groentenfrittata

Mijn ventje maakte gisteren deze overheerlijke groentenfrittata en het was heerlijk.
Het recept is al volgt :

ingrediënten : 
175 gram broccoli in roosjes
100 gram wortel en erwten (asperges kunnen ook)
1 el olijfolie
1 ui fijngesneden
2 teentje knoflook fijngesneden
1 oranje paprika fijngesneden
4 eieren
3 el koud water
zout en peper
25 gram sesamzaad
25 gram parmezaanse kaas geraspt
3 bosuitjes gesneden

Bereiding :
1 Kook de broccoli 4 minuten in een grote pan met licht gezouten, kokend water. Voeg na 2 minuten de worteltjes en erwtjes (of asperges) erbij. Giet de groenten af en dompel ze in koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur. Bak de ui, knoflook en paprika al roerend 8 minuten of tot ze zacht zijn.

3 Klop in een kom de eieren los met koud water, zout en peper. Schenk de eieren in de koekenpan, voeg de broccoli en de erwten en worteltjes toe en roer voorzichtig. Bak de frittata 3 à 4 minuten. Laat het nog niet gestolde ei naar de zijkant lopen en zet de grill aan.

4. Bestrooi de frittata met sesamzaad en de Parmezaanse kaas en zet hem 3 à 5 minuten onder de grill of tot hij goudbruin is. Stooi de bosuitjes over de frittata en snij hem in punten. De frittata kan zowel warm als koud worden geserveerd.

SMAKELIJK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten