zondag 25 juni 2017

Gevulde courgettebolletjes met couscous

Vandaag had ik niet veel zin in koken, dus moest het snel en makkelijk zijn. Gevulde courgetteballetjes met couscous waren dus de ideale oplossing ;-)
Nodig : 4 ronde courgettes
             2 koppen couscous
             2 tomaten
             1 zoete paprika
             1 ui
             2 lenteuitjes
             2 teentjes knoflook
             1 granaatappel
             tuinkruiden (bieslook-peterselie)
             peper, zout en ras-el-hanout
             1 groentebouillonblokje













Bereidingswijze :
- Hol de courgettes uit en zet ze in een stoomkoker voor 20 minuten.
- Snij de tomaat in kleine blokjes. Doe dit eveneens met de paprika en ui. Pel de knoflook. Haal de pitjes uit de granaatappel en zet opzij.
- Zet de waterkoker aan. En voeg 4 koppen warm water bij de couscous samen met het bouillonblokje en in kleine stukjes gesneden tomaat. Laat 10 minuten met een deksel zwellen.
- Bak de ui en voeg er iets later de geperste knoflookteentjes aan toe samen met de paprikablokjes.
- Voeg nu de gebakken ui, paprika en knoflook bij de couscous. Voeg er ook de kruiden, lenteuitjes en granaatappel aan toe.
- Vul de courgettebolletjes met dit mengsel en smakelijk ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten