Vandaag had ik niet veel zin in koken, dus moest het snel en makkelijk zijn. Gevulde courgetteballetjes met couscous waren dus de ideale oplossing ;-)
Nodig : 4 ronde courgettes
2 koppen couscous
2 tomaten
1 zoete paprika
1 ui
2 lenteuitjes
2 teentjes knoflook
1 granaatappel
tuinkruiden (bieslook-peterselie)
peper, zout en ras-el-hanout
1 groentebouillonblokje
Bereidingswijze :
- Hol de courgettes uit en zet ze in een stoomkoker voor 20 minuten.
- Snij de tomaat in kleine blokjes. Doe dit eveneens met de paprika en ui. Pel de knoflook. Haal de pitjes uit de granaatappel en zet opzij.
- Zet de waterkoker aan. En voeg 4 koppen warm water bij de couscous samen met het bouillonblokje en in kleine stukjes gesneden tomaat. Laat 10 minuten met een deksel zwellen.
- Bak de ui en voeg er iets later de geperste knoflookteentjes aan toe samen met de paprikablokjes.
- Voeg nu de gebakken ui, paprika en knoflook bij de couscous. Voeg er ook de kruiden, lenteuitjes en granaatappel aan toe.
- Vul de courgettebolletjes met dit mengsel en smakelijk ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten