zondag 25 juni 2017

Havermoutontbijt

Sommigen vragen zich af hoe mijn heerlijke havermoutontbijtjes zijn gemaakt. Dus maak ik er eens werk van om het basisrecept eens online te zetten ;-) Eigenlijk zijn ze heel simpel te maken.





















Nodig basisrecept : 1/2 rijpe banaan of 1 kleine banaan
                                40 gram havermout
                                een scheut sojamelk (ik neem alpro soja light)
                                vanillepoeder of vanille-extract
                                eetlepel hennepzaad
                                eetlepel lijnzaad


extra's : handvol blauwe bessen
             of kleine stukjes appel met beetje kaneel
             of zwarte bessen
             of koffielepel raw chocolate poeder
             of acaibesjes of gojibesjes
             je kan oneindig variëren met fruit of zaden





Plet de banaan echt tot moes en zodat er geen stukjes mee inzitten daarna roer je goed de havermout eronder en voeg je een scheutje sojamelk toe en de extra ingrediënten. Je zet je kommetje 2 minuten in de microgolf op de hoogste stand en klaar is kees ;-) Ik maak soms de randjes los en draai mijn kommetje om op een bord om zo nog te versieren met fruit of gepofte quinoa.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten