donderdag 5 mei 2016

Kip in cocospanko met een mangosalade en wittekoolsalade

Toen ik dit recept ergens tegenkwam smeekte het om direct gemaakt te worden. Dit gerechtje is dan ook één van onze lievelingsgerechtje geworden. De ene keer maken we het met kip, de andere keer met scampi. Een receptje waar je je onmiddellijk op een tropisch eiland waant.

Wittekoolsalade :
- 1/4 wittekool geraspt 
- 1 klein doosje Philadelphia light
- 1 limoen uitgeperst
- een beetje peper en zout (ik gebruik vegeta ipv zout) 
Alles goed mengen en even opzij zetten



Mangosalade
- 1 mango in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- handvol peterselie fijngehakt 
- 1 limoen
- peper en zout
Alles goed mengen en opnieuw opzij zetten. 


Kip in cocospanko :
- 2 kipfilets in kleine stukken gesneden of scampi
- 2 eiwitten en 1 eigeel
- panko
- kokosrasp
Klop de 2 eiwitten en 1 eigeel los in een bord. 
Meng in een ander bord de cocos met de panko.
Leg de kippenstukjes in het eimengels en wikkel ze daarna in het cocospankomengsel.
Bak daarna de stukjes in cocosolie die je liet smelten in de pan.


Wij eten ze opgerold in een tortilla waar we eerst wat koolsla, daarna wat mangosla en tenslotte de kip aan toevoegen. 


Eet smakelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten